علت ایجاد دود آبی، سفید و سیاه در موتورهای دیزلی

علت ایجاد دود آبی، سفید و سیاه در موتورهای دیزلی

شاید برای شما هم که از دیزل ژنراتور استفاده می‌کنید، اتفاق افتاده باشد که بخواهید علت ایجاد رنگ‌های متفاوت هنگام خروج دود از موتورهای دیزلی را بدانید، در این مقاله می‌خواهیم به علت ایجاد دود آبی، سفید و سیاه در موتورهای دیزلی بپردازیم.

دودهایی که از این موتورها خارج می‌شود یکی از مشکلات رایج بین موتورهای دیزلی می‌باشد و به رنگ آن دود بستگی دارد و هر رنگی نشان‌دهنده یک عیب و ایراد در کارکرد موتور دیزلی است که باید آن مشکل رفع شود. هر رنگ دود خارج شده از موتور شما یک مفهوم و نقص را در موتور دیزل شما نشان می‌دهد. اگر موتور دیزلی شما دود بی رنگ دارد پس نگران نباشید زیرا موتور دیزلی سالم می‌باشد و موتور سوخت را به خوبی می‌سوزاند.

علت دود سیاه در موتورهای دیزلی

هرگاه فرآیند احتراق سوخت به درستی در محفظه احتراق موتور انجام نشود، دود موتور دیزلی به رنگ سیاه در می‌آید. دود سیاه در موتورهای دیزلی می‌تواند نشانه‌ای از مشکلاتی در رابطه با سوزاندن سوخت در موتور باشد.

چند علت اصلی ایجاد دود سیاه درموتورهای دیزلی عبارتند از:

  • سوخت بی کیفیت دلیل اصلی خیلی از مشکلات می‌باشد، اگر سوخت گوگرد زیادی داشته باشد می‌تواند انژکتورها را مسدود کند و باعث آسیب و خرابی موتور شود.
  • نسبت نادرست سوخت به هوا یکی دیگر از عوامل ایجاد دود سیاه در موتور دیزلی می‌باشد. زمانی که نسبت سوخت به هوا بیش از حد غنی شود، سوخت در زمان احتراق به طور کامل سوزنده نمی‌شود و به صورت دود سیاه خارج می‌شود.
  • عامل دیگر ایجاد دود سیاه، آلودگی سوخت است. وجود ذرات ناخالص در سوخت می‌تواند باعث ایجاد دود سیاه در موتور شود. این آلودگی می‌تواند به صورت جرم‌های جامد، روغن‌های ناخالص یا مواد شیمیایی غیرمناسب باشد.
  • وجود خرابی در سیستم تزریق سوخت نیز می‌تواند به ایجاد دود سیاه در موتور دیزلی منجر شود. اگر نازل‌های تزریق دچار خرابی یا انسداد شوند، سوخت به طور صحیح تزریق نمی‌شود و بخشی از سوخت به صورت دود سیاه بیرون خارج می‌شود.

علت دود آبی در موتورهای دیزلی

ایجاد دود آبی از موتورهای دیزلی به چند دلیلی می‌باشد مانند: روغن‌سوزی، فرسودگی قطعات موتور که نیاز به تعمیرات و تعویض دارند.

دلایل عمده ایجاد دود آبی در موتورهای دیزلی:

  • اگر سوخت مصرفی با گازوییل رقیق شود، از بین حلقه پیستون و دیواره سیلندر عبور کند، می‌تواند منجر به ایجاد دود آبی در موتور شود.
  • در برخی موارد، آب می‌تواند به دلیل خرابی در سیستم خنک کننده یا دریچه‌های آب در موتور، وارد یال سوخت مخصوص دیزل شود و در نتیجه دود آبی تولید شود. در این صورت، باید مشکل را تشخیص‌داده و سیستم سرمایشی و سیستم سوخت‌‌رسانی را بررسی کرد.
  • خرابی در سیستم گرمایش، سوراخ شدن سیلندرها، یا رسیدن آب از سیستم خنک‌کننده به داخل سیلندر می‌تواند دود آبی تولید کند. در این حالت، باید سیلندرها و سیستم تزریق سوخت را بررسی و مشکلات را برطرف کرد.
  • عواملی مانند فشار بالا در سیستم سوخت‌رسانی، استفاده از روغن ناسالم یا نامناسب، نفوذ آب از جوانبی از موتور، یا حتی خرابی در سیستم واپراش سوخت هم می‌توانند دلیل دود آبی در موتورهای دیزلی باشند.

علت دود سفید در موتورهای دیزلی

دود سفید در موتورهای دیزلی ممکن است به دلایل متعددی ایجاد شود. در زیر به برخی از دلایل اصلی ایجاد دود سفید در موتورهای دیزلی اشاره می‌کنیم:

  • یکی از اصلی‌ترین علل دود سفید در موتورهای دیزلی، احتراق ناکامل سوخت می‌باشد. در احتراق ناکامل، سوخت به طور کامل به (CO2 دی اکسید کربن) و (H2O آب) تبدیل نمی‌شود و بخشی از آن می‌تواند به صورت دود سفید ترکیب شود.
  • همچنین این ممکن است به دلیل نسبت نامناسب سوخت-هوا، خرابی در سیستم تزریق سوخت، خرابی در سوخت‌رسانی یا سوخت نامناسب باشد.
  • وجود آب در داخل سیلندر موتور دیزلی می‌تواند باعث تولید دود سفید شود. آب ممکن است از سیستم خنک‌کننده، رادیاتور، سیستم تبرید، یا حتی از ترکیبات شوک موتور وارد سیلندر شود و با سوخت ترکیب شود، در برخی موارد دیده‌ شده‌ است که خرابی یا کنترل نامناسب توربو شارژر می‌تواند عامل دود سفید در موتور دیزلی باشد. نقص در عملکرد توربوشارژر می‌تواند باعث کاهش فشار هوا و نسبت سوخت-هوا شود و در نتیجه احتراق ناکامل و تولید دود سفید را تسهیل کند.
  • عوامل دیگری مانند نفوذ هوا از جاهای نامناسب به سیلندر، نفوذ روغن از سیستم روغ نریزی، خرابی در سیستم تزریق سوخت، یا حتی اشتباه در تنظیمات موتور می‌توانند منجر به ایجاد این دود شوند.

جمع‌بندی

به طور کلی،  دود موتور دیزلی هر رنگی باشد معنی خوبی نمی‌دهد و باید موتور و کارکرد سوخت‌رسانی آن بررسی شود. بهترین روش برای رفع علت ایجاد دود‌ آبی، سفید و سیاه در موتورهای دیزلی تشخیص دقیق علت ایجاد آن است. با بررسی سیستم سوخت‌رسانی، سیستم تزریق سوخت، و سایر اجزاء مرتبط می‌توان مشکل را تشخیص داد و اقدامات لازم را انجام داد که برای اینکار می‌توانید با مشاورین سایت مجذوب پاور ارتباط قرار کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *